No automatic alt text available.

[KUTU OH KUTU]

Stress bila discover rambut anak ada kutu? 

Ada ke syampoo kutu yang sesuai? kutu ni kalau ada anak kecil yang ramai mmg akn senang berjangkit, nak2 kalau tidur atau bermain sama2.


Pening sangat nk cari & pakaikan syampoo kutu yang sesuai dan boleh eradicate kutu sekaligus?
Dekat farmasi ada ubat kutu jenama Delice. Kenapa anda perlu pilih Delice?


1.Sesuai untuk kanak2

2.Senang guna
3.Bau dia wangi sangat

4.Siap dengan sikat kutu besi,shower cap dan kanta pembesar.

5.Tak mengandungi bahan kimia yang boleh merengsakan kulit kepala seperti benzyl benzoate.\

6.Sangat efektif.


Cara guna pun sangat simple:

1. Mandi macam biasa & basahkan rambut

2. Lap badan, tuang syampoo di kepala. Tak perlu banyak kalau rambut nipis dan pendek.

3. Tutup dengan shower cap,biarkan 10-15 minit (tapi elok biar sampai 30 minit, biar semua mak bapak atuk nenek cucu cicit kutu tu mati XD)

4. Lepas tu bilas macam biasa.

5. Lepas lap, guna sikat kutu tu.


Best part, masa sikat akan tertarik habis kutu2 tu. Guna jarum peniti juga untuk tarik keluar dari sikat. Insyallah, memang agak clearlah rambut dari kutu ;D. So jangan lupa dapatkan Delice di Farmasi Citra.

Comments

Popular posts from this blog

APA RAWATAN UNTUK KULIT MELECUR?

Vitamin Untuk Kanak-Kanak

TIPS PILIH VITAMIN C 🍊πŸ₯‘πŸ…