PEMILIHAN LAMPIN UNTUK GOLONGAN DEWASA

⚠️Jenis lampin yang mana sesuai?

⚠️Yang mana berkualiti tinggi?

⚠️Yang mana sesuai untuk pesakit yang terbaring atau yang bebas berjalan?

Perkara yang selalu bermain dalam fikiran sebelum beli yang sesuai

Pernah dengar TENA🤔?

TENA adalah jenama lampin yang paling terkenal dan popular di Eropah dan Asia. Lampin jenama TENA ini terdapat di seluruh cawangan Farmasi Marmin 😉

Tapi ramai di antara kita keliru dengan pilihan yang ada untuk lampin dewasa sebab jenama TENA mempunyai pelbagai jenis produk lampin mengikut ke sesuaian ciri-ciri pengguna.

Jom kita kenal jenis-jenis lampin TENA yang mudah didapati di Farmasi Marmin
😎
1⃣TENA VALUE(pack biru hijau hanya size L dan M)
✔️Direka khas untuk pengguna yang boleh bergerak bebas atau terlantar di atas katil.
✔️Lampin jenis terbuka, untuk air kencing sederhana dan berat dan sesuai untuk buang air besar.
✔️Yang bestnya TENA VALUE ni ada 4 ekstrak botani Aloe Vera, Minyak Zaitun, Chamomile dan Vitamin E pada lampin yang membantu mewujudkan lapisan menenangkan kulit yang lembut dan lebih selesa pada kulit. Jadi kurang sikit rasa tak selesa pada pengguna.
✔️Ada penanda jugak tau kalau lampin penuh. Tak payah susah-susah nak buka tutup lampin tengok dah penuh ke belum

2⃣TENA SLIP SUPER (pack biru panjang)
✔️Lebih sesuai untuk yang terbaring.
✔️Tape yang selesa boleh diselaraskan banyak kali tanpa perlu koyak lampin.
✔️TENA Slip juga mempunyai teknologi FeelDry ™ untuk kekeringan yang luar biasa dan menyerap air kencing dengan cepat. Lapisan peredaran udara Air Dry Dry ™ 100% menghalang kelembapan najis pada kulit dan meningkatkan keselesaan pengguna.
✔️Diuji secara dermatologi.
✔️Neutralizer Bau mengurangkan kesan bau ammonia megurangkan bau yang tidak selesa
✔️Elastik kaki melengkung dan jalur pinggang elastik memastikan keselesaan pengguna dan perlindungan kebocoran.
✔️Tidak perlu membuka lampin TENA Slip untuk mengetahui sama ada ia perlu ditukar. Penunjuk basah di luar produk bertukar dari kuning ke biru apabila tiba masanya untuk ditukar.

3⃣TENA PANTS PLUS (pack biru pendek)
✔️Lampin pakai buang selesa, fleksibel, terduduk dengan baik untuk orang dewasa yang mampu bergerak dan berjalan sendiri.
✔️Boleh dipakai seperti seluar dalam dan tidak menghasilkan bunyi. Tak perlu bimbang jika anda ingin melakukan aktiviti harian seperti orang lain
✔️Boleh dikoyakkan pada tepi lampin setelah digunakan lebih mudah
✔️Teknologi FeelDry ™ adalah ciri dalam TENA Pants Plus, yang dengan cepat menyerap sejumlah besar air kencing ke bahagian dalam lampin dan jauh dari kulit supaya walaupun duduk atau berbaring untuk jangka waktu yang panjang, pemakai akan tetap kering dan selesa.
✔️Risiko ruam dan jangkitan kulit berkurangan.

4⃣TENA PANTS VALUE (pack hijau kecil)
✔️Sesuai untuk yang boleh bergerak dan berjalan sendiri
✔️Cepat menyerap cecair untuk keselamatan yang lebih baik.
✔️Mengurangkan bau yang tidak diingini.
✔️Bergerak dengan badan, memastikan perlindungan yang maksimum
✔️Rupa seperti seluar dalam biasa dan selesa dipakai.

5⃣TENA DR.P Basic (pack kuning)
✔️Saluran berkelajuan tinggi "O" yang direka untuk mengedarkan air kencing dengan cepat dan sama rata ke seluruh lampin
✔️Lampin menyerap cepat air kencing ditarik dan selamat tanpa bocor
✔️Pita pelekat memudahkan pelarasan di mana-mana kawasan untuk mencapai keadaan yang sempurna.
Semuanya mempunyai size tertentu mengikut kesesuaian pengguna.
Dah tak pening lagi nak pilih 😉
Nantikan posting tentang produk penjagaan pengguna lampin pakai buang TENA pula😍
JANGAN lupa klik "SHARE" untuk berkongsi pada kenalan anda artikel ini 😎
Boleh dapatkan di cawangan Farmasi Marmin
1⃣Peramu Pekan (8am-10pm),
2⃣Ketapang Pekan (9am-10pm),
3⃣Wakaf Bharu Kelantan (8am-10pm)
4⃣Chini Pekan (9am-10pm).
🌸Like fb page kami di http://bit.ly/FarmasiMarmin
🚚Penghantaran ke rumah? http://bit.ly/ShopeeMarmin

Comments

  1. Yg dr.P basic sesuai ke utk yg bebas berjalan? Sebab sy sllu pakai yg tu.. murah pun murah..

    ReplyDelete
  2. Macamana nak tentukan saiz yg sesuai untuk si pemakai sebab saya pakai diaper cumanya dulu saya berisi saya pakai saiz L sekarang dah kurus jd adakah saya patut pakai saiz M ke camne ehh

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

APA RAWATAN UNTUK KULIT MELECUR?

Vitamin Untuk Kanak-Kanak

TIPS PILIH VITAMIN C 🍊🥑🍅